• هشدار به بیمه‌هایی که بیش از ظرفیت ریسک می‌پذیرند/ آثار توافق ژنو در صنعت بیمه/ کاهش ۲،۵ درصدی سهم شخص ثالث

      رئیس‌ کل بیمه مرکزی از برخورد با شرکت‌های بیمه‌ای که بیش از ظرفیت خود ریسک می‌پذیرند خبر داد و با اشاره به آثار توافق ژنو بر این صنعت گفت: سهم بیمه شخص ثالث در سال ۹۲، دو و نیم درصد کاهش یافته است

      رئیس‌ کل بیمه مرکزی اعلام کرد
      هشدار به بیمه‌هایی که بیش از ظرفیت ریسک می‌پذیرند/ آثار توافق ژنو در صنعت بیمه/ کاهش ۲،۵ درصدی سهم شخص ثالث

      رئیس‌ کل بیمه مرکزی از برخورد با شرکت‌های بیمه‌ای که بیش از ظرفیت خود ریسک می‌پذیرند خبر داد و با اشاره به آثار توافق ژنو بر این صنعت گفت: سهم بیمه شخص ثالث در سال ۹۲، دو و نیم درصد کاهش یافته است.

      به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس‌، محمدابراهیم امین در نشست خبری امروز با اشاره به عملکرد سال گذشته صنعت بیمه کشور اظهار داشت: حق بیمه سالیانه در سال 91 بالغ بر 13 هزار و 160 میلیارد تومان بود که در سال 92 با 23.2 درصد رشد به رقم 16 هزار و 210 میلیارد تومان رسید.

      رئیس‌کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران افزود: همچنین حق بیمه سرانه از 170 هزار تومان در سال 91 به 210 هزار تومان در سال قبل رسید.

      به گفته وی، تعداد بیمه‌نامه‌های صادره در کشور در سال گذشته 43 میلیون فقره بود که در مقایسه با سال قبل از آن 9.2 درصد رشد نشان می‌دهد.
      وی سهم بیمه‌های زندگی از کل صنعت بیمه را در سال 91 معادل 7.8 درصد و در سال 92 ، 9.1 درصد عنوان کرد و افزود:‌ همچنین سهم رشته شخص ثالث و مازاد از 45.3 درصد در سال 91 به 42.8 درصد در سال 92 رسید که 2.5 درصد کاهش را نشان می‌دهد.

      امین تصریح کرد: مجموع خسارت‌های پرداختی شرکت‌های بیمه از 7 هزار و 840 هزار میلیارد تومان در سال 91 به 10 هزار و 510 میلیارد تومان در سال قبل رسید که نشان از رشد 34.1 درصدی در پرداخت خسارت‌ها دارد.
      وی ادامه داد:‌ سهم بخش غیر دولتی از بازار بیمه از 54.6 به 56.5 درصد یعنی معادل 1.9 درصد رشد در سال گذشته رسید.

      رئیس‌کل بیمه مرکزی در مورد ضریب نفوذ بیمه در سال گذشته گفت: این شاخص در سال 91 معادل 1.9 درصد بود اما با توجه به اینکه تولید ناخالص داخلی سال 92 کشور هنوز مشخص نشده ضریب نفوذ سال 92 صنعت بیمه را نمی‌توان محاسبه کرد.

      امین اضافه کرد:‌ رشد حق بیمه‌های دریافتی سالانه در سال گذشته کمتر از خسارت‌های پرداختی بوده که این مسئله نشان می‌دهد که رشد درآمدها در صنعت بیمه کمتر از رشد هزینه‌ها بوده است.

      رئیس کل بیمه مرکزی ادامه داد با اشاره به برخی مشکلات بوجود آمده برای شرکت‌های بیمه، اظهارداشت: در چند سال گذشته با انتصاب مدیران فاقد صلاحیت و غیر حرفه‌ای مشکلاتی برخی شرکت‌های بیمه بوجود آمد.
      وی افزود: یکی از اقدامات ما در یکسال گذشته انتصاب مدیران واجد شرایط با هدف پاسخگویی به مشتریان و بهبود عملکرد شرکت‌ها بوده است.

      رئیس کل بیمه مرکزی ایجاد بازار رقابتی را از اهداف دیگر بیمه مرکزی در این مدت عنوان کرد و گفت: کاهش سهم دولت و شرکت‌های دولتی از بازار بیمه و افزایش سهم بخش خصوصی نیازمند تدابیر و اقداماتی است که نتایج آن در کوتاه مدت مشهود نخواهد بود اما در همین مدت سهم بخش غیردولتی از 54.6 درصد به 56.5 درصد افزایش یافته است.
      وی اقدام دیگر بیمه مرکزی را کنترل ریسک در شرکت‌ها عنوان کرد و افزود: بیمه مرکزی هم مجموع ریسک شرکت و هم سطح ریسک در هر قرارداد را کنترل می‌کند و شرکت‌هایی که بیش از ظرفیت خود ریسک بپذیرند را برخورد قانونی خواهد کرد.
      به گفته وی، کنترل توانگری مالی شرکت‌های بیمه، سهم پذیرش ریسک، نظارت بر اخذ پوشش‌های کافی اتکایی برای کنترل ریسک‌ها از اقدامات انجام شده و در حال اجرای بیمه مرکزی است.

      امین تاثیر انعقاد توافق ژنو بر عملکرد صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: نمایندگانی برای ارزیابی بازار ایران توسط شرکت‌های خارجی به ایران می‌آیند و تاکنون مجوز ایجاد دفتر ارتباطی برای دو شرکت معتبر داده شده است.
      وی تصریح کرد: با این اقدام زمینه برای فعالیت شرکت‌های داخلی در بازار خارجی پس از رفع تحریم‌ها ایجاد خواهد شد اما در حوزه بیمه کشتی‌های نفتی هنوز اقدامی انجام نشده زیرا با توجه به اینکه دوره توافق‌نامه 6 ماه بوده و پرداخت خسارت حدود یکسال زمان می‌برد شرکت‌ها تمایلی به بیمه نفتکش‌ها ندارند.

      رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به موانع توسعه بیمه‌های عمر اظهارداشت: مهمترین عامل، تورم است و از طرف دیگر به دلیل پوشش گسترده بیمه توسط بیمه‌های تأمین اجتماعی به نوعی فضا برای فروش بیمه‌های عمر برای شرکت‌های بیمه بازرگانی محدود است.

      رئیس کل بیمه مرکزی گفت: راهکارهایی برای افزایش سهم بیمه‌های بازرگانی از بیمه‌های عمر در حال طراحی است و امیدواریم با بکارگیری این راهکارها سهم بیمه بازرگانی تا 5 سال آینده به دو برابر افزایش یابد.

      رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به رشد بیشتر هزینه‌ها در مقایسه با درآمدها در سال 92 در شرکت‌ها بیمه افزود: متأثر از همین مسئله قیمت سهام شرکت‌های بیمه به حداقل رسیده است.

      رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه سامانه سنهاب همه اطلاعات مربوط به صدور بیمه نامه ها و پرداخت خسارت را به صورت آنلاین و سراسری دریافت کرده و بیمه مرکزی از طریق این سامانه در هر لحظه امکان بررسی وضعیت این شرکت به لحاظ پرتفوی و ترکیب پرتفوی، جریان حق بیمه و درآمد و پرداخت خسارت ها و نسبت های مالی و جریان های نقدینگی را خواهد داشت، گفت : در حال حاضر چارچوب ها و پروتکل های این سامانه مورد بازنگری قرار گرفته و تا پایان سال جاری این سامانه در اختیار معاونت نظارت بیمه مرکزی برای کنترل آنلاین بر شرکت های بیمه قرار خواهد گرفت.

      امین در پاسخ به سوالی درخصوص زیان 1500 میلیارد تومانی شرکت بیمه ایران و شرایط ورشکستگی برای این شرکت، گفت: شناسایی زیان در شرکت بیمه معنای ورشکستگی نیست زیرا معمولا شرکت‌ها در طول حیات خود ممکن است در برخی سال‌ها زیان بدهند.
      وی تصریح کرد: اظهار نظر در خصوص این شرکت باید پس از حسابرسی دقیق و ارائه گزارش عملکرد به بیمه مرکزی است اما وقتی هنوز مجمع برگزار نشده نمی‌توان به طور دقیق راجع به این شرکت صحبت کرد.

      امین با اشاره به اقدامات برخی شرکت‌های زیان ده در شناسایی سود، افزود: یکی از کارهایی که شرکت‌ها برای شناسایی سود انجام می‌دهند، کاهش ذخیره‌گیری و اضافه کردن آن به عنوان سود است اما بیمه مرکزی صورت‌های مالی شرکت‌ها را بررسی می‌کند و در صورت وجود چنین اشکالاتی دستور به اصلاح آن خواهد داد.
      وی گفت: در صورتی که شرکت این اصلاحات را انجام ندهد، بیمه مرکزی اجازه ثبت صورت‌های مالی شرکت را نخواهد داد.

      رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه یکی از دلایل بروز مشکلات در بیمه توسعه انتصاب مدیران فاقد صلاحیت در این شرکت در سال‌های 88 و 89 است، گفت: در مدت کوتاهی این شرکت 2 هزار نمایندگی بیمه داد و این نمایندگی‌ها به 30 درصد تخفیف و اقساط یک میلیون بیمه‌نامه در یک سال صادر کردند که هیچ‌گونه نظارتی هم بر آنها وجود نداشت.

      رئیس کل بیمه مرکزی افزود:‌ معمولا خسارت‌های بیمه شخص ثالث بعد از 2 سال به شرکت اعاده می‌شود و این زیان‌ها ناشی از عملکرد 5 سال گذشته است.
      وی تاکید کرد: با قوه قضائیه و مجلس طرحی را در حال تدوین داریم تا به راه‌حلی مناسبی برای رفع مشکلات بیمه توسعه برسیم.

      امین در پاسخ به سوال خبرنگار فارس درخصوص پیشنهاد پوشش نوسان نرخ دیه توسط صندوق خسارت‌های بدنی، گفت: این پیشنهاد کارشناسی به بیمه مرکزی ارائه شده و در حال بررسی آن هستیم.
      وی ادامه داد: باید بررسی شود که آیا امکان پوشش بیمه‌ای نوسان نرخ دیه وجود دارد یا خیر.

      رئیس کل بانک مرکزی درخصوص بدهی‌های شرکت بیمه توسعه، اظهارداشت: این شرکت دارایی دارد اما توان مدیریت برای تبدیل آن به پول نقد را ندارد، قطعا ایفای حقوق مردم در اولویت ما و قوه قضائیه است و هم‌اکنون در حال بررسی راهکارهایی برای پرداخت خسارت مشتریان این شرکت هستیم.

      نام:
      پست الکترونیک:
      شرح نظر:
       
    • نمایش بنرهای صفحات پورتال
      نوع محتوا در تنظیمات بلاک انتخاب نشده است.