• سیزده آذر، روز بیمه و لزوم توسعه فرهنگ عمومی بیمه
      23 سال پیش در 13 آذر 1367 قانون اداره امور شرکت های بیمه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و در پی آن شورای فرهنگ عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی 13 آذر را «روز بیمه» نام گذاری و در تقویم رسمی کشور ثبت کرد.
      نزدیک به یک قرن است که بیمه با مفهوم امروزی آن در ایران سابقه دارد و حدود 76 سال پیش نخستین شرکت ایرانی در زمینه بیمه فعالیت خود را آغار کرد.  اکنون یک شرکت بیمه دولتی و23 شرکت بیمه غیر دولتی ( شامل دو شرکت بیمه اتکایی و یک مؤسسه بیمه متقابل) در بازار بیمه ایران فعالیت می‌کنند تا با رقابت سازنده در بازار بیمه کشور، ‌صنعت بیمه در ایران توسعه یابد. 
      بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران می تواند در زمینه اثرگذاری استراتژیکی صنعت بیمه در توسعه اقتصادی و نقش بی بدیل این حوزه در ارتقا و رشد رفاه اجتماعی، چشماندازهای تازه ای را فراروی صنعت بیمه در جامعه‌ی رو به توسعه کشور قرار دهد. چشم اندازهایی که در
      افق‌های نزدیک میان مدت و درازمدت این صنعت از سوی کارشناسان و تحلیل گران اقتصادی موجبات گسترش بهره گیری از خدمات بیمه ای توسط  آحاد مختلف را فراهم آورده و در نهایت در توسعه اقتصادی کشور تأثیر گذار خواهد بود.
      بی گمان فرهنگ عمومی بیمه و لزوم تحول چشم گیر و ملموس در آن می تواند ساختارهای اقتصادی و صنعتی کشور را در مسیر به تکاپو درآورد به گونه ای که از یک سو به گسترش ایمنی و توسعه بهره وری بیانجامد و از دیگر سو تحقق برنامه ریزی شده آن می تواند ظرفیت های کنونی صنعت بیمه را با سرعتی جهشی از درون متحول کند.
      تأکید بر موضوع راهبرد توسعه مداوم فرهنگ بیمه از سوی وزیر امور اقتصادی و دارایی، انرژی و امید تازه ای را در شبکه گسترده دانش و صنعت بیمه بوجود آورده است که تحقق آن می تواند به تحولی بزرگ در این حوزه منتهی شود.
      اما نکته دیگری که اندیشه تحول مداوم در این حوزه را برای بسیاری از فعالان اقتصادی اعم از خصوصی و عمومی را رقم می زند، باور جدی رئیس کل بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران به ورود وسیع تر صنعت بیمه به فضای رقابتی است.
      در واقع این استراتژی می تواند بسترهای تازه ای را فراروی فعالان این صنعت بویژه بخش خصوصی قرار دهد. اما پیامد قطعی ورود صنعت بیمه به فضای رقابتی بسیار وسیع تر پیش بینی
      می شود به طوری که توسعه ضریب نفوذ بیمه و گردش سریع تر سرمایه ها در حوزه صنعت بیمه
      می تواند اطمینان بخشی فعالیت ها در همه عرصه های اقتصادی و اجتماعی را به سرعت افزایش دهد.
      البته ناگفته پیداست هر اندازه که اطمینان بخشی فعالیت های اقتصادی با توسعه ضریب نفوذ بیمه در جامعه بیشتر شود، ظرفیت های تعیین کننده تری برای گسترش کمی و کیفی حمایت های
      بیمه‌ای از حرفه‌ها و مشاغل تازه بوجود خواهد آمد که وقوع و ظهور هر یک از این ظرفیت ها با توسعه اشتغال، فزون تر شدن درآمدها و افزایش بهره‌وری و بالمال بالندگی اقتصاد کشور منجر خواهد شد.

      منبع خبر : بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران - 
      ذخیره شده توسط : مریم ماهو 16 آذر 1390 ساعت 12:55:42  خوانده شده: 2630  نمایش چاپی